2020-05-14 10:30:29• hírek • Szatmár.ro

Több mint 75 ezer euró értékű védőfelszerelést adományozott szatmári és kolozsvári kórházaknak az Autonet

Az Autonet Import Kft. folytatja a koronavírus-járvány ellen folytatott harc támogatását: a közösségi felelősségvállalás jegyében a szatmári cég nemrégiben négy erdélyi kórház számára adományozott több mint 75 ezer euró összértékben egészségügyi védőfelszereléseket.

Mivel az európai országok már jó ideje korlátozzák az egészségügyi védőfelszerelések exportját, az Autonet Import úgy döntött, Kínából szerzi be mindazokat a termékeket, melyekre ebben az időszakban oly nagy szükség van. A cég március 22-én rendelte meg a több tízezer euró értékű szállítmányt, mely mintegy hat héttel később érkezett meg a szatmári raktárba. A várakozás hetei nem teltek feladatok nélkül: egyebek mellett 57 dokumentumot és nyilatkozatot kellett kiállítani, sőt, ez idő alatt Kínában is kétszer változtak a hatályos törvények. Miután sikerült kijutni a bürokrácia útvesztőjéből, a szállítás mikéntjéről kellett dönteni. A maximális biztonság érdekében, a rakományt Bécsig repülőgéppel juttatták el, az osztrák fővárosból Szatmárnémetibe pedig teherautón érkezett meg a szállítmány.


A gumikesztyűt, védőszemüveget, arcpajzsot, szájmaszkot és védőruhát is tartalmazó adományból a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a Szatmárnémeti Pneumoftiziológiai Kórház, a West Medica Klinika, illetve a kolozsvári járványkórház részesült.




„Az Autonet Import Kft. által felajánlott védőfelszerelések kiváló minőségűek, és ennek roppant mód örülünk, hiszen jelenleg ezekre van a legnagyobb szükségünk a mindennapi munka során” – nyilatkozta az adomány átvételekor dr. Sergiu Ioan, a szatmári tüdőkórház vezetője. „Az Autonet által nyújtot segítség a legjobbkor érkezett, hiszen saját költségvetésből egyre nehezebb megoldani e felszerelések beszerzését. Az árak ugyanis robbanásszerűen megugrottak, eredeti árukhoz képest most 10-15-szörös haszonnal értékesítik őket” – tette hozzá Adrian Marc, a sürgősségi kórház menedszere.


„A jelenlegi helyzetben a Szatmár megyei cégek segítsége kiemelkedő fontossággal bír, hiszen nekik köszönhetően hatékony védelmet biztosíthatunk megyénk számára” – summázta Pataki Csaba megyei tanácselnök.


„Én bízom benne, hogy egy fél év vagy egy év múlva, amikor visszapillantunk majd erre a mindannyiunk számára nehéz időszakra, büszkén mondhatjuk majd el, hogy mi minden tőlünk telhetőt megtettünk a fenyegetéssel szembeni védelem érdekében” – fejtette ki az adomány átadása kapcsán Cristian Matei, az Autonet Import ügyvezető igazgatója.




A napjainkban kulcsfontosságúnak számító védőfelszereléseket tartalmazó adomány átadása csupán egyetlen eleme volt annak a kezdeményezéssorozatnak, mely által az Autonet Import a frontvonalban szolgálatot teljesítőket támogatja. A cég és partnerei elsőként a Mobilitást a hősöknek nevű kezdeményezést hívták életre, mely által már több mint 250 olyan gépjárművet sikerült megjavítani, melyek a koronavírus elleni harcban aktívan résztvevő intézmények használatában állnak.


Kihasználva a cég jól működő logisztikai hátterét, az Autonet mások mellett az Unifarm Rt.-nek is segítséget nyújtott azáltal, hogy a flotta 10 járművét az állami vállalat rendelkezésére bocsátotta az orvosi védőfelszerelések gyors és hatékony szállítása érdekében. Mi több, az SAG-Autonet csoport már mintegy 100 ezer eurónyi adományt ajánlott fel anonim módon a járvány elleni harc megsegítésére. A cég által nyújtott támogatások sora azonban nem merül ki ennyiben, hiszen a továbbiakban is segíteni fogják mindazokat az kezdeményezéseket, melyek a járvány mielőbbi megállítását célozzák meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: